Recept & Nyheter

Vitello Tonato

1 st benfri kalvstek om 1.2 kg
1 dl olivolja
Vatten
3 burkar tonfisk i vatten
4 dl craime fraiche
1 dl majonäs
Citron
Svartpeppar
Lök
Sardeller

4 port.

Garnering:
tomat, gurkskivor och svarta oliver.
Bryn kalvsteken i oljan och salta och peppra. Låt sjuda i vatten med oxbuljong ca 1 timma.

Häll av vattnet från tonfisken. Hacka lök och sardeller. Pressa i citronsaft och tillsätt svartpeppar, kapris, lök och sardeller. Rör om tillsätt craime fraiche och majonnäs. Rör om och ställ svalt.

När steken är klar, låt den kallna. Skär sedan upp i smala skivor och varva på ett fat med tonfiskröran. Garnera med tomat, gurkskivor och svarta oliver.

Beställ nu - foodora
© G Nilsson Livs AB