Category

Förrätter

Laxtartar

00 g rökt eller gravad laxfilé
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl finhackad röd lök
1/2 dl finhackad dill
2 äggulor
salt, peppar
1 dl crème fraiche

4 port.
Skär den benfria laxen i fina tärningar. Hacka lök och dill. Blanda alltsammans med äggulorna i en skål och smaka av med salt och peppar.

Forma laxfärsen till fyra biffar. Halstra eller stek…

Carpaccio av oxfilé

50 gr utbankad oxfilé
Olivolja
Parmesan
Svartpeppar
Basilika
Citron
Ägg
Lägg oxköttet i frysen tills det är tillräckligt fast för att skäras papperstunt.

Blanda äggula med salt och peppar och den pressade citronen. Vispa ner oljan, lite i taget, så att alltihop blandas ordentligt.

Ös upp tre fjärdedelar av dressingen på ett serveringsfat. Lägg sedan ut köttet …

Toast Skagen

4 portioner:
200 g skalade räkor
4 msk majonnäs
2 msk Crème Fraîche
citronsaft
svartpeppar
peppar
4 skivor vitt bröd
1 burk röd stenbitsrom, 60 g
dillkvistar
citronskivor

Hacka räkorna och blanda med majonnäs och crème fraîche.
Smaksätt med citronsaft och svartpeppar.
Rosta brödet.
Bred räkmassan på brödet. Fördela stenbitsrommen på räkmassan.
Garnera med d…

Vitello Tonato

1 st benfri kalvstek om 1.2 kg
1 dl olivolja
Vatten
3 burkar tonfisk i vatten
4 dl craime fraiche
1 dl majonäs
Citron
Svartpeppar
Lök
Sardeller

4 port.

Garnering:
tomat, gurkskivor och svarta oliver.
Bryn kalvsteken i oljan och salta och peppra. Låt sjuda i vatten med oxbuljong ca 1 timma.

Häll av vattnet från tonfisken. Hacka lök och sardeller. Pressa i citronsaft oc…

Beställ nu - foodora
© G Nilsson Livs AB