Category

Efterrätter

Tiramisu

Vicenzikex
eller en tunn sockerkaksbotten
1 dl starkt bryggt kaffe
4 msk likör eller konjak
2 äggulor
5 msk florsocker
300 g mascarpone
2 – 3 msk kakao

Blanda kaffe och 2 msk av den sprit du valt.

Lägg kexen i en form och dränk in dem med blandningen. Dela gulor och vitor. Vispa äggulor och socker till en pösig smet.

Blanda i mascarpone litet i taget och rör försiktigt.

Amarettofyllda jordgubbar i choklad-dopp

Färska jordgubbar
Amaretto
Vanlig vit eller brun choklad (ej block)

Skölj jordgubbarna, låt rinna av ordentligt .

Spruta jordgubbarna med Amaretto, stick gärna och spruta in på olika ställen

Smält chokladen och doppa jordgubbarna till hälften. Lägg upp på fat.

Lingonparfait

Blanda äggulor, socker och vatten. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt krämen kallna men vispa då och då.

Vispa grädden tjock och tillsätt de rårörda lingonen. Häll smeten i en kyld form som rymmer ca 3 liter.

Frys under natten och tag fram 20 minuter innan servering.

8 äggulor
2 dl socker
2 dl vatten
9 dl vispgrädde
5 dl rårörda…

Fruktsallad med punchgrädde

1 pkt, ½ l vaniljglass
2½ dl vispgrädde
ca 2 msk Punch
Vaniljstång
Krossad, mörk choklad

Gör en fruktsallad på säsongens frukter.

Låt vaniljglassen får mjukna lite i rumstemperatur.
Vispgrädden vispas ganska hårt och droppa i punch efter behag. Blanda grädden med chokladkrosset och riven vanilj. Rör i glassen. Servera…

Beställ nu - foodora
© G Nilsson Livs AB