Om vårt kött

nils_butik_2002Disken hos Nilssons Disken hos G.Nilsson tjänar som inspirationskälla både för den som ämnar laga en enkel med välsmakande middag, för den som har för avsikt att förgylla vardagen med något extra och för den som är i fart med att ställa till med fest till helgen.

I butiken finns det kunnig personal som är proffs på mat och som gärna bistår er med recept och tillagningstips. Butikens sortiment innefattar bland annat oxfilé, rostbiff, ryggbiff, T-ben, sirloinstek och fläskkött av absolut högsta kvalitet.

Hängmörat kött i form av hängd oxfilé, biff samt entrecôte är något som kunden även finner i disken hos G.Nilsson.

omkott_kotlettEftersom vårt sortiment levereras direkt från grossisten styckar vi det mesta på egen hand i butiken, vilket även förser Dig som kund med möjligheten att få önskat kött styckat på det sätt Du vill ha det. En sådan beställning görs i sådana fall i förtid och via disk eller via telefon.

Sverige har en unik och sträng djurskyddslagstiftning med höga krav på djuruppfödning.

omkott_bullarFlera slakterier kompletterar också lagstiftningen frivilligt med egna regler, som ytterligare förbättrar djurens levnadsvillkor. Det brukar kallas ”den svenska modellen”.

Den svenske bonden har dessutom visat att det går att föda upp djur, utan stöd av antibiotika genom att anpassa skötsel efter djurens behov – inte tvärt om.

Trygga och kvalitativa livsmedel kostar något mer att producera. Det är den grundläggande förklaringen till att svenskt kött därför måste få kosta något mer.

ko