Om oss

kontakta-oss-bildMin far var här redan 1960. Han var då föreståndare för butiken och även om han inte idkade handel så fanns där en känsla av samhörighet som jag måste ha ärvt”, berättar Leif Andersson, nuvarande ägare av G.Nilsson Livs. Butiken ligger idag nedanför rulltrappan, 10 meter till vänster om Systembolaget i Hötorgshallen.

Butiken styckar och saltar själva, en traditionsrik kompetens som är mycket uppskattad av kunderna. “Jag är mycket stolt över att vi i Hötorgshallen anses ha sådana kunskaper som krävs för att bedriva en ‘gammeldags verksamhet’, även om vi idag är utrustade med de modernaste verktygen.” I diskarna hos G.Nilssons hittar man bara det finaste av köttprodukter. Hög kvalitét är ett signum för butiken.

Leif har en riktig förkärlek för svensk vit gödkalv. Det är få butiker som idag erbjuder denna delikatess. Till kundernas favoriter kan också nämnas den hemlagade maten som säljs över disk; Biff à la Lindström, köttbullar, kokta grisfötter och kroppkakor fyllda med fläsk. Svensk husmanskost som verkligen får det att vattnas i munnen!

“Vi måste måna om att det viktiga med måltiden också är det sociala umgänget. Att ta sig tid att sitta ner vid bordet och umgås över en vällagad middag är hälsosamt för både kropp själ”, säger Leif.