Recept & Nyheter

Carpaccio av oxfilé

50 gr utbankad oxfilé
Olivolja
Parmesan
Svartpeppar
Basilika
Citron
Ägg
Lägg oxköttet i frysen tills det är tillräckligt fast för att skäras papperstunt.

Blanda äggula med salt och peppar och den pressade citronen. Vispa ner oljan, lite i taget, så att alltihop blandas ordentligt.

Ös upp tre fjärdedelar av dressingen på ett serveringsfat. Lägg sedan ut köttet i överlappande skivor. Om så behövs, kan man smaksätta med lite extra salt och peppar. Häll sedan över den resterande dressingen.

Riv parmesanosten. Strö sedan denna och den finstrimlade basilikan över köttet. Garnera med strimlor av röd paprika om så önskas.

Låt det hela vila i rumstemperatur i åtminstone 30 minuter. Servera med rostat vitt bröd till.

Beställ nu - foodora
© G Nilsson Livs AB